ISSN 0017-2294

 

Gorteria – Dutch Botanical Archives is een Engels- en Nederlandstalig tijdschrift voor onderzoek aan de wilde flora van Nederland en is bedoeld voor floristen, ecologen, vegetatiekundigen en bewerkers van systematische groepen. Gorteria – Dutch Botanical Archives is de vernieuwde vorm van Gorteria en wordt vanaf dit jaar uitgegeven door Naturalis, de Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging en de Stichting FLORON.

Vanaf jaargang 38 is Gorteria – Dutch Botanical Archives een open access e-only tijdschrift dat gratis via internet beschikbaar wordt gesteld via de website:

 

www.natuurtijdschriften.nl

 

Uiteraard zijn de Gorteria-artikelen ook te downloaden via het repositorium van Naturalis.

Bij Gorteria – Dutch Botanical Archives staat de Nederlandse flora centraal. Het tijdschrift richt zich op het verdwijnen en verschijnen van soorten en andere veranderingen in de Nederlandse flora, bijzondere vondsten, taxonomische bewerkingen, en autecologische artikelen. De redactie verwelkomt met name artikelen met nieuwe determinatiesleutels voor moeilijke of kritische of gemakkelijk verwisselbare plantentaxa, en sleutels naar vegetatieve kenmerken, evenals studies over standplaatsfactoren van bepaalde soorten, bijzondere vindplaatsen, vindplaatsen van zeldzame soorten, of plantengeografisch interessante mededelingen. Gorteria – Dutch Botanical Archives biedt ook ruimte voor nomenclatorische artikelen. Waar vegetatieopnamen en dergelijke worden gepubliceerd, zal dat vooral gaan om het habitat van de besproken soort(en) te beschrijven. De focus ligt weliswaar op Nederland, maar Gorteria – Dutch Botanical Archives verwelkomt alle artikelen die op enigerlei wijze bijdragen aan een betere kennis van de Nederlandse flora, ook als Nederlandse soorten niet direct het onderwerp vormen.

Lezers die geattendeerd willen worden op de publicatie van Gorteria – Dutch Botanical Archives artikelen op natuurtijdschriften.nl kunnen dat kenbaar maken door dit formulier in te vullen.

[Top of this page] [Gorteria] [Catalogue of publications] [NHN] [Naturalis][FLORON]


Voor het laatst bijgewerkt op 31 mei 2016